SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

Confituur bevat alle soorten fruit. Het is een smeltkroes van kleuren, formaten en smaken. Confituur is nu ook een belangenvereniging, een verzamelplaats, een kleurrijk verbond van onafhankelijke boekhandels in Vlaanderen. Stuk voor stuk kwaliteitsvolle winkels met een eigen gezicht en een grote liefde voor het boekenvak. Slimme lezers weten waarom ze kiezen voor de onafhankelijke boekhandel:

  • Het is een culturele ontmoetingsplaats. Je botst er vaak op nieuwe,verrassende en inspirerende schrijvers en boeken.
  • Het ruime en gevarieerde assortiment. Bestsellers slokken er niet alle ruimte op, er is ook aandacht voor het ‘onverwachte’,het ‘tegendraadse’ boek.
  • De belezen, bevlogen en deskundige mensen. Het zijn boekhandelaren met lef, inzet en visie (en ook een tikkeltje gekte).
  • Geen twee onafhankelijke boekhandels zijn hetzelfde. Het verschil met ketenwinkels is nog groter. De bestaande diversiteit dient te worden gekoesterd.
  • De buurt, de stad wordt er beter van, het straatbeeld aantrekkelijker. Onafhankelijke boekhandels investeren in plaatselijke projecten en organisaties.
  • De kleinschaligheid, het persoonlijke, de tegenstroom. Onafhankelijke boekhandels hebben een ziel, een eigen gezicht, het zijn nog échte boekhandels.
 

17/06/2016 Win 3 exclusieve huiskamerlezingen

Een huisconcert, ja, maar wat gedacht van een huiskamerlezing ? 

Aleksandr Skorobogatov komt in uw eigen woonkamer vertellen over zijn boeken en hoe hij met Sergeant Bertrand vocht tegen censuur.

Uiteraard bent u vrij om vrienden en familie uit te nodigen en bepaalt u zelf hoe de avond verloopt.  Russisch hoeft u niet te kennen, want 'Sasha' spreekt perfect Nederlands.

Zin in een exclusieve literaire avond bij u thuis ? Mail uw naam en adres naar info@confituurboekhandels.be en wie weet bent u één van de drie gelukkigen.

U kan mailen tot en met 30 juni 2016.  Wanneer wij terug komen uit vakantie zal de winnaar worden uitgekozen....

Veel succes, alvast.

 

 

 

16/06/2016 Win 3 luisterboeken van dit is mijn hof

Chris De Stoop las zijn bekroonde boek zelf in voor een luisterboek (uitgeverij Rubinstein), verspreid over 9 cd's.

Confituur mag 3 exemplaren weggeven.

Mail naar info@confituurboekhandels.be met het antwoord op de vraag : Hoe heette het eerste deel uit de Waaslandtrilogie waarvan "Dit is mijn hof" het tweede deel is ?

Luister hier alvast naar een fragment...

U kan uw antwoord mailen tot en met 30 juni 2016.  Eenmaal terug uit vakantie, zal een onschuldige hand 3 winnaars kiezen uit de juiste antwoorden.

Veel susses, alvast

 

 

 

 

 

24/04/2016 NIEUW !!! CONFITUUR BOEKHANDELSPRIJS

UITREIKING 1ste CONFITUUR BOEKHANDELSPRIJS
Laureaat : CHRIS DE STOOP – DIT IS MIJN HOF

Op  zondag 24 april  werd in de stadsschouwburg in Sint-Niklaas de eerste Confituur Boekhandelsprijs uitgereikt.

De keuze van de boekhandelaars en de stemmen uitgebracht door hun klanten, brachten dezelfde laureaat aan het licht:

Chris De Stoop – Dit is mijn hof

“Een indrukwekkend boek over de teloorgang van het traditionele boerenleven”

“Een prachtig geschreven boek over het koesteren van verdwenen dingen en het spanningsveld tussen mens, cultuur en natuur.”

“De Stoop schreef een intens persoonlijk relaas en geeft het drama van het verdwijnende boerenleven een gezicht.”

De boekhandelaar prezen het engagement van Chris De Stoop in zijn boeken, zijn persoonlijke betrokkenheid, zijn taalgebruik en het feit dat hij de grote thema's en breuklijnen omtrent de toekomst van onze maatschappij niet uit de weg gaat.

 

Uitreiking

Op het literaire festival 'Archipel' nam Chris De Stoop – na een inleiding door Herwig Staes (boekhandel’t Oneindige Verhaal) – de prijs in ontvangst uit handen vanTom Lanoye.

 

Ontstaan

In navolging van de Nederlandse Boekhandelsprijs en de Duitse Friedenpreis kondigde Confituur – het kleurrijke verbond van onafhankelijke boekhandels – op de dag van de onafhankelijke boekhandel (12 december 2015) aanmet een eigen boekhandelsprijs van start te gaan. Een erkenning voor het beste nieuwe Nederlandstalige boek van 2015 volgens de 25 boekhandelaars en hun klanten.

Op de shortlist stonden verder ook:

-Jacht – Elvis Peeters

-Afscheid van een vriend – Huub Beurskens

-Dertig dagen – Annelies Verbeke

-De onderwaterzwemmer – P.F. Thomèse

De 25 boekhandelaars kozen en motiveerden hun persoonlijke favoriet waarna de klanten – doormiddel van stemformulieren in de Confituurboekhandels – gedurende 2 maanden ook hun stem kenbaar maakten.