SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

Confituur bevat alle soorten fruit. Het is een smeltkroes van kleuren, formaten en smaken. Confituur is nu ook een belangenvereniging, een verzamelplaats, een kleurrijk verbond van onafhankelijke boekhandels in Vlaanderen. Stuk voor stuk kwaliteitsvolle winkels met een eigen gezicht en een grote liefde voor het boekenvak. Slimme lezers weten waarom ze kiezen voor de onafhankelijke boekhandel:

  • Het is een culturele ontmoetingsplaats. Je botst er vaak op nieuwe,verrassende en inspirerende schrijvers en boeken.
  • Het ruime en gevarieerde assortiment. Bestsellers slokken er niet alle ruimte op, er is ook aandacht voor het ‘onverwachte’,het ‘tegendraadse’ boek.
  • De belezen, bevlogen en deskundige mensen. Het zijn boekhandelaren met lef, inzet en visie (en ook een tikkeltje gekte).
  • Geen twee onafhankelijke boekhandels zijn hetzelfde. Het verschil met ketenwinkels is nog groter. De bestaande diversiteit dient te worden gekoesterd.
  • De buurt, de stad wordt er beter van, het straatbeeld aantrekkelijker. Onafhankelijke boekhandels investeren in plaatselijke projecten en organisaties.
  • De kleinschaligheid, het persoonlijke, de tegenstroom. Onafhankelijke boekhandels hebben een ziel, een eigen gezicht, het zijn nog échte boekhandels.
 

22/09/2016 Boekenwijzer 04

De Standaard brengt goed boekennieuws! Met weetjes over onze collega's, boekentips van de bovenste plank en enkele mooie, unieke acties. Haal die krant in huis, of spring binnen in de je Confituurboekhandel voor een gratis exemplaar!

18/08/2016 En de winnaars zijn ....

Volgende kandidaten mogen al stoelen bijzetten in hun living ! Zij winnen een huiskamerlezing door Aleksandr Skorobogatov :

- Monique Bol uit Kapellen

- Griet Van Olmen uit Bevel

- Melissa Giardina uit Gent

 

Volgende 3 lezers winnen het luisterboek van Chris De Stoop : 

- Marijn De Smet uit Oudergem

- Anita Vanthillo uit Hoeilaart

- Lut Herteleer uit Zomergem

 

 

12/08/2016 Nieuwe Confituurboekhandel Grim opent zijn deuren !

"Het juiste boek voor de juiste lezer”. Onder dit motto opende zonet boekhandel Grim haar deuren. Deze winkel wordt uitgebaat door Katelijne en Ed, een koppel dat gepassioneerd is geraakt door boeken tijdens het runnen van het Leuvense boekencafé ‘De Dry Coppen’. Grim is één van de twee onafhankelijke boekenwinkels die Limburg momenteel nog telt, en is dus een mooie aanvulling op het Hasseltse winkelaanbod. Hun sterktes: persoonlijk advies en een uitgebreid assortiment voor alle boekenliefhebbers, met de nadruk op de betere romans en kinder- en jeugdboeken.

Veel succes met jullie nieuwe avontuur!