SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

Confituur bevat alle soorten fruit. Het is een smeltkroes van kleuren, formaten en smaken. Confituur is nu ook een belangenvereniging, een verzamelplaats, een kleurrijk verbond van onafhankelijke boekhandels in Vlaanderen. Stuk voor stuk kwaliteitsvolle winkels met een eigen gezicht en een grote liefde voor het boekenvak. Slimme lezers weten waarom ze kiezen voor de onafhankelijke boekhandel:

  • Het is een culturele ontmoetingsplaats. Je botst er vaak op nieuwe,verrassende en inspirerende schrijvers en boeken.
  • Het ruime en gevarieerde assortiment. Bestsellers slokken er niet alle ruimte op, er is ook aandacht voor het ‘onverwachte’,het ‘tegendraadse’ boek.
  • De belezen, bevlogen en deskundige mensen. Het zijn boekhandelaren met lef, inzet en visie (en ook een tikkeltje gekte).
  • Geen twee onafhankelijke boekhandels zijn hetzelfde. Het verschil met ketenwinkels is nog groter. De bestaande diversiteit dient te worden gekoesterd.
  • De buurt, de stad wordt er beter van, het straatbeeld aantrekkelijker. Onafhankelijke boekhandels investeren in plaatselijke projecten en organisaties.
  • De kleinschaligheid, het persoonlijke, de tegenstroom. Onafhankelijke boekhandels hebben een ziel, een eigen gezicht, het zijn nog échte boekhandels.
 

12/12/2016 Dag van de onafhankelijke boekhandel - gratis een novelle

Op 12 december vieren we voor de vijfde maal de Dag van de Onafhankelijke Boekhandel, en om hun trouwe klanten te bedanken bieden de Confituurboekhandels ook dit jaar weer een geschenk aan.
De eer ging deze keer naar Peter Terrin, die met de novelle 'Het Antwoord' een prachtig boekhandelsgeschenk schreef. Bij aankoop van minstens 15 euro aan boeken krijgt u dit boekje gratis en voor niets, en dit vanaf 10 december. 
 
Bij activiteiten vindt u alvast alle  informatie over wat u tijdens de dag van de onafhankelijke boekhandel in onze winkels kan verwachten. 
 
We heten u nu al welkom en maken er graag samen een gezellige dag van.
 
 
 

31/10/2016 Confituur op de boekenbeurs

Vandaag opende de Boekenbeurs zijn deuren. We vieren dit jaar de 80ste editie.

De komende 12 dagen promoten we 26 eigenzinnige, onafhankelijke boekhandels op de Boekenbeurs en verkopen we heel wat literair lekkers!

Je vindt ons op stand 325 in hal 3.

Breng ons zeker een bezoekje !

19/10/2016 Het meesterwerk van Maria Sibylla Merian

Exclusief bij uw Confituurboekhandel :

METAMORPHOSIS INSECTORUM SURINAMENSIUM, Lannoo

Het meesterwerk van Maria Sibylla Merian, een van de grootste vrouwelijke wetenschappers en kunstenaars uit de 17de eeuw.

Koop nu dit prachtboek bij uw Confituurboekhandelaar aan introductieprijs (99 i.p.v. 119 euro)  én ontvang gratis een luxueuze draagtas !  

(Aanbieding geldt tot 31/12/2016 én zolang de voorraad strekt.)