SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

22/10/2016 - Zondvloed Mechelen : 'Geladen Gedichten' & 'm.n.m

Met Performance door slamdichter Philip Meersman.

Toegang: 3€ (terugbetaald bij aankoop van een boek)

Geladen Gedichten

Een visuele dichtbundel van Luc Fierens

Luc Fierens (Mechelen, 1961) is sinds 1984 provocerend collagist, die de relatie tussen woord en beeld onderzoekt. Hij maakt verbindingen en projecten met onafhankelijke netwerken, waaronder Mail Art, Fluxus en visuele poëzie. Sinds september 2015 werkt Fierens nauw samen met de Italiaanse performer/collagist Elena Marini, die ook een inleiding voor deze bundel schreef. Fierens heeft diverse artistieke publicaties op zijn naam staan. Zijn werk is veelvuldig in internationale bloemlezingen opgenomen. In zowel binnen- als buitenland houdt hij zeer regelmatig solo-exposities en neemt vaak deel aan groepstentoonstellingen.

Fragment uit Elena Marini's inleiding: 'Luc Fierens en zijn bloedmooie vrouwen. En met name één vrouw. Het is geen toeval dat zij het is. En het is geen toeval dat het een Italiaanse is. Monica Vitti, een blijvend icoon. Een duizeling, een zijsprong: schoonheid die de oorlog verklaart aan geweld en daarbij een mechanisme in gang zet dat Fierens met de precisie en toewijding van een sluipschutter en met veel kunde in elkaar steekt en weer uit elkaar haalt. Een spiegelpaleis waarin een overladen en stilzwijgend verlangen in de vorm van een vrouw, gevangen in een zwart-witbeeld, door een ongelukkige speling van het lot op brute wijze in contact komt met een absurde, gekleurde en lawaaierige wereld, en wel in de afgrond van de sociale verbrokkeling, in de dictaten van uniformering en vrijwillige onderwerping aan een corrupte en moraliserende maatschappij die in verleiding gebracht wordt door de dwaasheid van gedwongen consumptie. Met dat beeld speelt hij een potje flipperen, een surrealistisch flipperspel waarbij het stalen balletje geraakt en naar beneden geduwd wordt, de afgrond van gekleurde beelden in. Terwijl hij probeert het balletje op alle mogelijke manieren in de problemen te brengen, kijkt hij keer op keer naar zijn reacties op zijn A4-blad.'

m.n.m''l

Een éénwoorddichtbundel van Sven Staelens

Sven staelens (Dendermonde, 1979) is een Vlaams schrijver-dichter van o.a. visuele poëzie, asemische poëzie, pwoermds, poemics (het combineren van poëzie & comics) en collage. In juni 2015 debuteerde hij met zijn eindwerk van de Antwerpse SchrijversAcademie, samen apart, bij Uitgeverij Stanza.

Over het boek:
Het boek is een feest van het pwoermd, het éénwoordgedicht, en visuele poëzie. Het voorwoord is van de hand van Geof Huth, de godfather van het pwoermd.

Een pagina uit het boek:

defen1`

Afspraak : Zaterdag 22 oktober om 20u. bij De Zondvloed, O.L.Vrouwstraat 70, Mechelen, 015 64 03 79

Oudere berichten

Meer berichten