SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

31/03/2018 - Passa Porta : Tom Lanoye over Zuivering

Tom Lanoye stelt zijn recente roman Zuivering voor in Passa Porta Bookshop zoals alleen hij dat kan: snedig en gedreven.

In wat we alleen maar een lenteoffensief kunnen noemen reist Tom Lanoye langs tal van boekhandels in Vlaanderen om er te praten over Zuivering, zijn negende roman. Op zaterdag 31 maart houdt hij halt in Passa Porta Bookshop, om 13u. 

Over Zuivering: 

Gideon Rottier is een Einzelgänger met een bizar beroep. Hij maakt huizen schoon na branden, overstromingen of bloederige zelfmoorden. Zijn nieuwe collega, een vluchteling genaamd Youssef, redt hem het leven. In ruil belooft Gideon de zorg op zich te nemen van Youssefs gezin – moeder, dochter en zoontje. Youssef wil voor hen opnieuw een veilig onderkomen zoeken. Dit keer buiten Europa, dat met de dag vijandiger en gewelddadiger wordt.

Tom Lanoye is romancier, dichter, scenarist, performer en theaterauteur. Zijn werk werd vertaald in meer dan vijftien talen en meermaals verfilmd. Op zijn palmares staan bestsellers als Kartonnen dozen en Sprakeloos, en moderne theaterklassiekers als Ten Oorlog. In 2014 ontving hij voor zijn oeuvre de Constantijn Huygens-prijs. 

De presentatie is gratis, gelieve wel aan te melden via info@passaportabookshop.be

Afspraak : Zaterdag 31 maart op 13u. bij  Passa Porta Bookshop, A. Dansaertstraat 46, 1000 Brussel

Oudere berichten

Meer berichten