SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

29/11/2016 - Passa Porta : leeftijd: zonder

Age, het nieuwe boek van de interdisciplaire denktank Crosstalks, verbonden aan VUB, biedt weerwerk aan de perceptie van ouder worden als een economische en maatschappelijke last. Een hogere levensverwachting – ooit een gemeenschappelijk doel – is voor politici en media verworden tot een malaise. Age is een inspirerende verzameling van onderzoek, reflecties en artistieke en sociale projecten. Filosofie en kunst werden erbij gehaald niet voor hun geïmpliceerde metaforen maar voor hun capaciteit als ruimte om vrij te denken en de sluimerende zintuigen en gevoeligheden wakker te maken. 

Opening our minds to what is possible instead of clinging to accepted notions of what is not, can lead to better health at any age,’ schreef Ellen Langer van Harvard University.

alle info : Passa Porta

Age vertrekt vanuit de hartstreek, weg van een samenleving gedreven door competitie en winst en verdeeld door inkomen, klasse, ras, gender, onderwijs en leeftijd. De levensverwachting van de wereldbevolking neemt toe, maar gezondheid en levensverwachting zijn ongelijk verdeeld en vaak gelinkt aan economische ontwikkeling. Precies daarom is Age een boek dat het leven viert en bruggen slaat tussen disciplines, leeftijden, interesses en ambities. Met wetenschappers, architecten, filosofen, zorgverstrekkers, beleidsmakers, bedrijfsleiders en activisten. Een stoet van gelijke kansen en persoonlijk engagement.

Crosstalks presenteert Age met Carla Molenberghs (Huis Perrekes) en Seppe Baeyens(Ultima Vez) over intergenerationeel werken en kunst als maatschappelijke lijm. Enkele gastsprekers brengen bloemlezingen uit de literatuur.

ORG. Passa Porta in samenwerking met Crosstalks.

Oudere berichten

Meer berichten