SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

02/10/2016 - passa porta : de wanhopige optimist, marc didden

Uitgeverij Luster en Passa Porta Bookshop nodigen u uit voor de feestelijke presentatie van De wanhopige optimist van Marc Didden.  

Met een inleiding door uitgever Marc Verhagen (Luster), die op zijn beurt zal worden ingeleid door Marc Didden. De auteur zal eveneens een zeer korte lezing geven over 'De kunst van de column', voorafgegaan door een interventie van kunstenares Naninga Lens, en gevolgd door enkele luisterliederen en koude schuimwijn voor iedereen.


Over het boek

In De Wanhopige Optimist bundelt Marc Didden zijn beste columns van de afgelopen vijf jaar, zoals die verschenen in De Morgen (Place du Samedi en 26 Schallplatten) en Humo(Summer in the City). Daarnaast bevat het boek ook langere teksten en lezingen over Brussel, bevriende kunstenaars en bibliofilie, en schreef Didden speciaal voor dit boek ‘De kunst van de column’. In dit leerzame essay noemt hij de columnist een moderne versie van de hofnar. En een hofnar mag altijd alles over iedereen zeggen. Een visie die Didden in de rest van het boek in zijn kenmerkende stijl illustreert. Soms genadeloos, vaak met humor, altijd raak.

Marc Didden (1949) was in de jaren zeventig journalist bij het weekblad Humo en werd nadien filmmaker en scenarist. Hij was ook docent scenario aan de Hogeschool Sint-Lukas in Brussel en publiceerde diverse boeken, waaronder Een gehucht in een moeras (2013) en Onderweg(2015, samen met Herman Selleslags).

De montere boekpresentaties van Passa Porta Bookshop op zondagochtend vormen inmiddels een felgesmaakte traditie. We verwelkomen telkens een interessant nieuw boek met koffie, bubbels en ontbijtkoeken. De toegang is gratis, wel graag aanmelden via de reservatiebutton op de site

Afspraak : Zondag 2 oktober om 11u. bij Passa Porta, Antoine Dansaertstraat 46, Brussel

Oudere berichten

Meer berichten