SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

11/09/2016 - Passa Porta : de haas en de regenboog, paul claes

Uitgeverij De Bezige Bij en Passa Porta Bookshop nodigen u uit voor de feestelijke presentatie van De haas en de regenboog, de nieuwe roman van Paul Claes

Aan het einde van de negentiende eeuw verbleven de revolutionaire Franse dichters Arthur Rimbaud en Paul Verlaine in Londen. Gevlucht voor het oproer dat ontstond na het neerslaan van de Commune van Parijs in 1871, waren ze op zoek naar een nieuw leven, een nieuwe liefde en een nieuwe poëzie. In Engeland beleven Rimbaud en Verlaine de hoogtepunten van hun stormachtige en noodlottige affaire, maar ze groeien er ook langzaam uit elkaar, verteerd door schuld en ambitie.

In De haas en de regenboog laat Paul Claes een nieuw licht schijnen op deze ophefmakende romance. In een kleurrijke, van speelsheid doordrenkte taal schetst hij een historisch beeld van een mislukte politieke, literaire en persoonlijke revolutie. Deze roman is, naast een waarheidsgetrouw verslag van het seizoen in de hel, een vertelling over de dieptes van de literatuur en de liefde.

Paul Claes (1943) is een veelzijdig schrijver, dichter, essayist en vertaler. Hij studeerde klassieke, Nederlandse en Engelse letteren en communicatiewetenschappen aan de KULeuven en promoveerde aldaar tot doctor in de letteren met een proefschrift over de antieke elementen in het werk van Hugo Claus. Hij doceerde aan de universiteiten van Leuven en Nijmegen en aan de hogescholen van Gent en Antwerpen. Paul Claes publiceerde meer dan 100 boeken, van semiotische studies tot prijswinnende romans en dichtbundels. Hij is tevens vertaler van onder meer Sappho, Mallarmé, Ezra Pound, George Bataille en Arthur Rimbaud. Hij vertaalde en herinterpreteerde Het Barre Land / The Waste Land van T.S. Eliot, en samen met Mon Nys maakte hij een roemruchte vertaling van James Joyce' Ulysses.

Interviewer Rik Van Cauwelaert (1950) is journalist bij De Tijd.

Afspraak : zondag 11 september van 11:00 tot 12:30 bij Passa Porta Bookshop, A. Dansaertstraat 46, 1000 Brussel

vrije toegang
 

 

Oudere berichten

Meer berichten