SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

23/10/2016 - Passa Porta : belgië. een ménage à trois, guido fonteyn

Uitgeverij EPO en Passa Porta Bookshop presenteren België · Een ménage à trois van Guido Fonteyn. 


Guido Fonteyn gaat in gesprek met filmregisseur, scenarist en schrijver  Marc Didden.

Anton Maertens, eindredacteur van De Gids op Maatschappelijk Gebied, modereert het gesprek. Na de presentatie serveert Passa Porta Bookshop ontbijtkoeken, koffie en cava. 


Als het over Wallonië gaat, is Guido Fonteyn wellicht een van de best  geïnformeerde schrijvers. Hij was jarenlang de enige Vlaamse journalist onder de taalgrens, werd gekust door José Happart, kent de mensen, de volkshuizen, de wijken en de verhalen. Die desem zit ook in zijn werk. Hij tuft rond in zijn oude Volga, observeert de omgeving, houdt af en toe halt om een Chimay te drinken en vindt vergeten pareltjes in stoffige antiekwinkeltjes.

België · Een ménage à trois bundelt drie van Fonteyns boeken: Over de taalgrensGrensgebied en Vlaanderen, Brussel, Wallonië. Samen bieden ze een averechtse wandeling doorheen de geschiedenis van ons complexe land. Over de onverbiddelijke streep op de kaart van Komen in het westen tot Voeren in het oosten, over de vraag waarom Duitstalig België het best functionerende onderdeel van ons land is en waarom niet het verschil in taal maar de aan- of afwezigheid van delfstoffen in de ondergrond eeuwenlang de verhouding tussen Wallonië, Vlaanderen en Brussel bepaalde. Een caleidoscoop van kleine en grote histories.Guido Fonteyn (1946) is zelfstandig journalist en auteur. Hij werkte lang voor De Standaard, waar hij zich specialiseerde in berichtgeving over 'anderen dan Vlamingen'. Als enige Vlaamse journalist werkte hij vanuit Wallonië. Eerder schreef Fonteyn onder andere De Walen. Een heel Happart verhaal en Boerenpsalm. Vlaamse boeren in Wallonië. In Afscheid van Magritte beschreef hij de migratie van Vlaamse arbeiders naar Wallonië.

Afspraak : Zondag 23 oktober om 11u. bij Passa Porta Bookshop, A. Dansaertstraat 46, 1000 Brussel

Reserveren

 

Oudere berichten

Meer berichten