SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

17/10/2018 - Letters & Co : Feestweekeinde 7-jarige bestaan

Woensdag 17 oktober

 
 
 
 
 

20h00: Tommy Wieringa en Peter Terrin 

Twee kleppers om ons feestweekend op woensdag 17 oktober te openen: Tommy Wieringa en Peter Terrin! Wieringa brak door met ‘Joe Speedboot’ en heeft ondertussen een palmares om ‘U’ tegen te zeggen. Van Peter Terrin verscheen deze maand de nieuwe roman ‘Patricia’. De twee auteurs gaan met elkaar in gesprek en worden door Matthias M.R. Declercq geïnterviewd. 

 

Donderdag 18 oktober

 
 

20h00: Maud Vanhauwaert en Sabien Clement over 'Ik ben weer velen' 

Op donderdag 18 oktober hebben we illustrator Sabien Clement en de Antwerpse stadsdichteres Maud Vanhauwaert op bezoek. Samen maakten ze het prachtige poëtische boek ‘Ik ben weer velen’. Het boek is geschreven vanuit een persoon die terugkijkt op een verloren liefde en omhelst de vier seizoenen in een relatie. Soms ben je één met twee, soms ben je alleen met twee, soms val je uiteen. En ja, soms ben je weer velen! Een boek waarin je kunt dwalen, jezelf kunt verliezen en, tussen de lijnen door, jezelf misschien ook weer terug kunt vinden. 

 
 

 
 

Vrijdag 19 oktober

 
 
 
 
 

20h00: Voorstelling ‘Het is een ander jaar’ - Marjan Meganck en Céline Broeckaert 

In de lente van 2016 kreeg Marjan Meganck te horen dat ze borstkanker heeft. In haar boek ‘Het is een ander jaar’ vertelt ze hoe ze de vier seizoenen na die eerste lentedag heeft ervaren. In de zomer van datzelfde jaar schrijft Céline Broeckaert ‘Drie stemmen, een kankermonoloog’, met als doel het taboe rond seks en intimiteit bij kanker te helpen doorbreken. In hun literaire voorstelling ‘Het is een ander jaar’ gaan de twee vrouwen elk op hun eigen manier met elkaar in dialoog. Marjan leest voor en Céline brengt de entourage tot leven. Een aangrijpende en plezierige poging tot het vatten van de keizer der ziekten en van het leven tout court. 

 

Zaterdag 20 oktober

 
 

11h00 en 15h00: Voorleesmoment voor kinderen 

Op zaterdag wordt er door rasechte vertellers op verschillende plekjes voorgelezen uit de mooiste, spannendste en grappigste kinderboeken van dit moment. Kinderen van alle leeftijden zijn welkom. Wie die dag een tekening meebrengt voor ons 7-jarig bestaan krijgt bovendien een leuke verrassing! 

 
 

 
 

Zondag 21 oktober

 
 
 
 
 
 

11h00: Jan Leyers over 'Allah in Europa' 

Tien jaar na 'De weg naar Mekka' verkent Jan Leyers de islam in Europa. Groeit er zoiets als een Europese versie van de islam? Is dat ook wat moslims zelf willen? En valt het wantrouwen jegens de islam te overwinnen? Op zoek naar antwoorden trekt Jan Leyers van Sarajevo naar Brussel. Hij luistert naar gelovigen en nieuwe bekeerlingen, naar liberalen en fundamentalisten, naar de stem van de kenner en de stem van de straat. ‘Allah in Europa’ is een meeslepend avontuur dat ontroert en ontreddert, onthutst en hoop inboezemt. Op zondag 21 oktober om 11h00 stelt hij het boek voor in een interview met Yves Van Durme. 

 

15h00: Rika Ponnet over 'Alleen met jou' 

Op zondagnamiddag 21 oktober hebben we relatie-experte en seksuologe Rika Ponnet te gast. “Veel mensen hebben een enorme angst om te falen, ook in de liefde. We zijn bang om gekwetst te worden.” Nadat ze ons in haar bestseller ‘Blijf bij mij’ op een andere manier naar relaties deed kijken, toont ze nu in haar nieuwe boek ‘Alleen met jou’ waarom het hoog tijd is dat we weer geloven in de romantische liefde en hoe we alleen kunnen liefhebben als we ook durven los te laten. 

 
 

 
 

INSCHRIJVEN

 
 
 
 
 

 

De inkom voor al deze activiteiten bedraagt €5 p.p. Speciaal voor ons feestweekend wordt de €5 inkom in mindering gebracht bij aankoop van het boek van de auteur. De kinderactiviteit op zaterdag is gratis. We willen jullie alvast bedanken voor het vertrouwen in ons tijdens de afgelopen 7 jaar en hopen er nog vele jaren bij te doen! 

 

Letters & Co, Markt 1,  Deinze, 09 380 22 25
boek@lettersenco.be

Oudere berichten

Meer berichten