SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

22/02/2017 - De Zondvloed Mechelen : Dirk Holemans - Vrijheid & Zekerheid

Met het 'Groene Boek' organiseert Groen Mechelen geregeld boekvoorstelling over spraakmakende boeken met begeesterende auteurs.
Op woensdag 22 februari stelt Dirk Holemans zijn nieuwe boek voor: Vrijheid & Zekerheid - naar een sociaal-ecologische samenleving.

Het is de paradox van onze tijd: om een zekere toekomst uit te bouwen, moeten we alles veranderen. Om ons in alle vrijheid te kunnen ontplooien, hebben we duurzame systemen nodig op vlak van mobiliteit, energie, voedsel, enz. Terwijl de meeste regeringen talmen, nemen meer en meer burgers concrete initiatieven op vlak van lokale voedselsystemen, energiecoöperaties, duurzame mobiliteit, enz. Samen met progressieve lokale besturen maken ze werk van een sociaal-ecologische samenleving. Hoe die eruit ziet, en vooral hoe we daar geraken, is onderwerp van dit inspirerend boek.

Na de boekvoorstelling gaat Dirk Holemans in gesprek met filosofe Tinneke Beeckman (auteur van 'Door Spinoza's lens, een oefening in levensfilosofie') en Kristof Calvo (fractieleider Groen in federaal parlment en tevens gemeenteraadslid in Mechelen). De avond wordt gemodereerd door Rina Rabau (ondervoorzitter Groen Mechelen).
Inkom 3 euro - Ter info: als u het boek ter plaatste koopt, wordt de inkomprijs in mindering gebracht.

Afspraak : Woensdag 22 februari om 20u. bij De Zondvloed, O.L.Vrouwstraat 70, Mechelen, 015 64 03 79

Oudere berichten

Meer berichten