SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

14/05/2017 - De Zondvloed Mechelen : Boekvoorstelling met college en croissants

Op 14 mei schijnt Paul Moyaert, hoogleraar wijsgerige antropologie, zijn licht op twee thema’s: schizofrenie en zijn onvrede met handboeken over psychiatrische diagnosen. 

Over Schizofrenie schreef Moyaert het boek ‘Schizofrenie. Een filosofisch essay over.’ Want waanzin fascineert: het spreekt tot de verbeelding en schrikt af. Maar wat is waanzin precies? In ‘Schizofrenie. Een filosofisch essay over waanzin’ zoekt Paul Moyaert naar een antwoord op deze vraag. Waar de moderne psychologie en psychiatrie waanzin doorgaans als een tekortkoming of defect definiëren, probeert Moyaert het juist van binnenuit te begrijpen. Niet het disfunctioneren staat centraal, maar hoe iemand er toch nog in kan slagen (deels) te functioneren. Door waanzin op die manier als een geleefde werkelijkheid te benaderen, biedt Moyaert nieuwe perspectieven voor de psychologie, psychiatrie en filosofie.

Op 14 mei (11u) kan je in boekhandel De Zondvloed Mechelen terecht voor een boekvoorstelling met college van Paul Moyaert. En, niet-onbelangrijk, Uitgeverij Vantilt trakteert op croissants en pain au chocolat. 
Inschrijven via bestelling@dezondvloed.be
Afspraak : Zondag 14 mei om 11u. bij De Zondvloed, Onze-Lieve-Vrouwestraat 70, Mechelen

Oudere berichten

Meer berichten