SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

03/11/2016 - De Zondvloed Mechelen : Boekvoorstelling - de wanhopige optimist

In De Wanhopige Optimist bundelt Marc Didden zijn beste columns van de afgelopen vijf jaar zoals die verschenen in De Morgen (Place du Samedi en 26 Schallplatten) en Humo (Summer in the City). Daarnaast zijn er ook een aantal langere teksten en lezingen over Brussel, bevriende kunstenaars en bibliofilie opgenomen en schreef Didden speciaal voor dit boek ‘De kunst van de column’. In dit leerzame essay noemt hij de columnist een moderne versie van de hofnar. En een hofnar mag altijd alles over iedereen zeggen. Een visie die Didden in de rest van het boek in zijn kenmerkende stijl illustreert. Soms genadeloos, vaak met humor, altijd raak.

“Ik leg het weg om het niet in één keer op te maken. Ik neem het weer op en geniet meteen. Dagenlang nu alweer.” - Jan Mulder over Een gehucht in een moeras.

Marc Didden (1949) was in de jaren 70 journalist bij het weekblad Humo en werd nadien filmmaker en scenarist. Hij was ook docent scenario aan de Hogeschool Sint-Lukas in Brussel en publiceerde diverse boeken waaronder Een gehucht in een moeras. (2013) en Onderweg (2015, samen met Herman Selleslags).

Inschrijvenbestelling@dezondvloed.be
Toegang: 3€

Afspraak : Donderdag 3 november om 20u. bij De Zondvloed, O.L.Vrouwstraat 70, Mechelen, 015 64 03 79

 

Oudere berichten

Meer berichten