SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

25/04/2017 - Boekhandel De Reyghere : Johan Braeckman stelt nieuw essay voor

April is de maand van de filosofie. We geven dan ook met veel plezier het woord aan een prominente denker. Vlaanderens meest geliefde filosoof, Johan Braeckman, komt ons inwijden in zijn werk en stelt zijn nieuw essay aan ons voor.

Voor Confituur, de vereniging van onafhankelijke boekhandels, schreef hij een gloednieuw essay. Daarin heeft hij het over het belang van verhalen voor de ontwikkeling van een kritische blik en een kwalitatief leven. In een lezing licht hij al een tipje van de sluier op.

Johan Braeckman studeerde Wijsbegeerte aan de Universiteit Gent en promoveerde er als doctor in de wijsbegeerte. Sinds 1998 is hij voltijds professor aan de Universiteit Gent in het vakgebied Wijsgerige Antropologie. Hij is auteur van diverse boeken, waaronder de bestseller over kritisch denken “De ongelovige Thomas heeft een punt”. In 2013 kreeg Braeckman de Loopbaanprijs van de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten. Voor de Maand van de Filosofie schreef hij voor de Confituurboekhandels een essay over het belang van verhalen.

Deze lezing wordt geörganiseerd i.s.m. Vormingplus Brugge en Masereelfonds Brugge.

Waar? De Snuffel - Ezelstraat 42, Brugge

 Wanneer? Dinsdag 25 april om 20u

 Inkom? € 8,-

 

Oudere berichten

Meer berichten