SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

22/11/2018 - De Reyghere : Boekvoorstelling Eigen soort eerst, waarom dieren achterblijven

Dierenwelzijn neemt een steeds prominentere plaats in het maatschappelijk debat in. Media berichten vaker over voorvallen van dierenmishandeling, tonen onthutsende beelden uit de vleesindustrie of undercoverwerk in de wereld van de hondenhandel. Het lot van proefdieren in laboratoria of wilde dieren in de natuur blijft dan weer grotendeels onderbelicht. ‘Eigen Soort Eerst, waarom dieren achterblijven’ behandelt het leed en (on)recht van deze verschillende groepen dieren en hoe wij er als mens en wetgever mee omgaan. Het boek tast ook af hoe we in de grote verscheidenheid aan dieren een fundamentele rechtsbescherming en democratische deelname kunnen bewerkstelligen. 
Hermes Sanctorum is Vlaams Volksvertegenwoordiger, bio-ingenieur en doctor in de milieuchemie. Naast milieu- en natuurgerelateerde thema’s, wordt Sanctorum in Vlaanderen beschouwd als politiek boegbeeld voor dierenrechten. Zijn eis om het onverdoofd slachten van dieren te bannen, bracht een wettelijk verbod in Vlaanderen in een stroomversnelling. Het betekende echter ook een breuk met de partijpolitiek. 
EVA Brugge en Boekhandel De Reyghere nodigen hem graag uit om zijn boek aan jullie voor te stellen. Hierna is er mogelijkheid tot vragen stellen en aankoop van het boek. 

Inkom: 5 euro (incl. hapje en drankje verzorgd door EVA Brugge)
Gelieve in te schrijven vóór 20/11 via mail naar evavzw.brugge@gmail.com. (Opgelet: aantal plaatsen in beperkt!)

Afspraak : Donderdag 22 november om 20u. bij De Reyghere salon, Markt 12, Brugge, 050 33 34 03

Oudere berichten

Meer berichten