SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

20/05/2017 - De Groene Waterman : Literaire brunch met Jasmin B. Frelih

Bij een koffie en een croissant maak je kennis met het werk van de Sloveense schrijver Jasmin B. Frelih, writer-in-residence bij Passa Porta en een opvallende nieuwe stem in de hedendaagse Europese literatuur. Gastheer is Balkankenner en –liefhebber Sven Peeters.

Jasmin B. Frelih gooide hoge ogen met zijn debuutroman In/Tweeën, een globalistische roman die zich afspeelt in een post-globalistische toekomst. Hij ontving voor dit boek de Sloveense Prijs voor Beste Roman en de European Union Prize for Literature. De rechten werden aan verschillende landen verkocht waaronder Italië en het Verenigd Koninkrijk. Op 30 mei verschijnt de Nederlandse vertaling bij De Geus. Frelih publiceerde verder een verhalenbundel Ideoluzije ("Kleine ideologieën"; LUD Literatura). In deze futuristische verhalen schrijft hij over individualisme en sociale relaties, en werpt hij een blik op het canvas van het menselijke bestaan.

Sven Peeters (Antwerpen, 1977) is NT2-leraar, PEN-bestuurslid en Balkanboekenblogger. Hij woonde eerder in Triëst en Belgrado. Samen met Jelica Novakovic schreef hij de Belgrado-gids Het Kafana-Tribunaal (Clio, 2006) en Wat kwam er uit een schot? (Vrijdag, 2015; Clio, 2015) over de Gavrilo Principbeeldvorming in de Nederlandstalige pers en literatuur. Zijn digitale Balkanboekenbibliotheek kan je raadplegen op http://balkanboeken.blogspot.be/.

ORG. Passa Porta, PEN Vlaanderen, De Groene Waterman

Afspraak : Zaterdag 20 mei om 11u. bij De Groene Waterman, Wolstraat 7, Antwerpen, 03/232.93.94

Oudere berichten

Meer berichten