SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

26/05/2018 - De Groene Waterman : LeesMij: Moby Dick

Als een boek zou kunnen praten, zou het LeesMij roepen. Maar zonder mond is het moeilijk spreken. Daarom lenen van maart tot en met juni vijf gedreven literatuuronderzoekers en gepassioneerde lezers hun stem aan een boek dat volgens hen LeesMij roept.

Deze keer hebben we het over klassieker Moby Dick van Herman Melville.

Zeevaarder Ishmael sluit zich, ondanks angstaanjagende voorspellingen, aan bij de bemanning van kapitein Ahab, die op het punt staat te vertrekken op een obsessieve walvisjacht. Voor Ahab, die ooit verminkt is door de witte walvis Moby Dick, is het een wraaktocht. Met immense felheid betreedt hij gevaarlijke wateren, blind voor de waanzin van zijn plan, en weigert hij zich door de krachten van de natuur te laten tegenhouden. Een opwindend verhaal over de walvisvangst, een tragische biecht en een diepgaande allegorie: Moby Dick omvat al het menselijke – van het fysieke en bovennatuurlijke tot het spirituele en emotionele. Deze great American novel zit boordevol vreemde wijsheden en wild uiteenlopende energie.

De leesgroep is gratis, maar omdat we graag het juiste aantal koffiekopjes klaarzetten, vragen we om in te schrijven door een mailtje te sturen naar  groenewaterman@groenewaterman.be

LeesMij is een initiatief van de doctorandi letterkunde van de Universiteit Antwerpen, i.s.m. met De Groene Waterman.

Afspraak : zaterdag 26 mei om 10.30 u.  bij De Groene Waterman, Wolstraat 7, Antwerpen, 03/232.93.94

Oudere berichten

Meer berichten