SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

30/03/2019 - De Groene Waterman : LeesMij: - God is niet verlegen

Leesmij is een initiatief van de doctorandi letterkunde van de Universiteit Antwerpen. Gepassioneerde lezers/lesgevers bespreken met u een van hun favoriete boeken. Welkom!

Deze keer staat er weer een topper op het menu met God is niet verlegen van Olga Grjasnowa!

Dit boek gaat over Hammoudi, een jonge Syriër die in Parijs geneeskunde heeft gestudeerd, en nu terug moet naar Syrië om zijn paspoort te laten verlengen. Precies op dat moment breekt in Syrië de oorlog uit en kan hij geen kant meer op. Hij besluit zich aan te melden bij het verzet tegen het Syrische regime.

Amal is een jonge actrice uit Damascus die zich ook heeft aangesloten bij de protesten tegen het regime. Hammoudi en Amal kennen elkaar niet, maar als de oorlog steeds heviger om zich heen grijpt besluiten ze allebei te vluchten. Na een levensgevaarlijke reis ontmoeten ze elkaar in Berlijn. Amal heeft inmiddels een jong meisje geadopteerd van wie de moeder de boottocht naar Europa niet heeft overleefd. Hoewel het erop lijkt dat ze in een veilig land zijn aangekomen, zijn hun problemen nog lang niet voorbij. In Duitsland worden ze gezien als niets meer dan vluchtelingen, en de toenemende vreemdelingenhaat grijpt diep in hun leven in.

= Praktisch =
? onze leesgroepen zijn gratis
? iedereen is welkom maar inschrijven via mail naar groenewaterman@groenewaterman.be is verplicht
? deze sessie wordt begeleid door Anneleen Van Hertbruggen

Afspraak : Zaterdag 30 maart om 10.30u. bij De Groene Waterman, Wolstraat 7, Antwerpen, 03/232.93.94

Oudere berichten

Meer berichten