SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

07/03/2018 - De Groene Waterman : Leesgroep Femina Libera: Milk and Honey van Rupi Kaur

*Opgelet: de leesgroep is verplaatst van 10 februari naar 7 maart* 

De aankomende leesgroep vindt plaats op woensdag 7 maart vanaf 19u30 in De Groene Waterman. In deze sessie veranderen we andermaal van genre en richten we ons op poëzie. Het werk van Rupi Kaur, "Milk and Honey", staat centraal. We kijken er naar uit om Kaur met jullie te bespreken, want haar werk en (met name) haar stijl willen nog wel eens discussie oproepen. Kaur is een jonge Canadese dichter die bekend is geworden met zogenaamde "Instagram poëzie". De thema's die ze aansnijdt raken aan liefde, vrouwelijkheid en feminisme, maar ook aan misbruik en verlies. De toegankelijkheid van haar werk, die er voor zorgt dat een grote groep jongeren in aanraking komt met poëzie en feminisme, is veelgeprezen. Tegenlijk kan deze laagdrempeligheid ook een punt van kritiek vormen. Kortom, genoeg voer voor een mooie gedachtewisseling!

Naast het werk van Kaur lezen we drie canonieke en opzwepende gedichten uit het begin van de 20ste eeuw:
- "Rise Up! To Woman" - Sara Estela Rami'rez
- "The Day the Mountains Move" - Yosano Akiko
- "Bread and Roses" - James Oppenheim 
Deze gedichten kun je alledrie terugvinden in de "Essential Feminist Reader", net als "Milk and Honey" onder andere te koop in boekhandel De Groene Waterman.

Iedereen is welkom om deel te nemen; voorkennis is niet vereist. De leesgroep is gratis, maar tijdige aanmelding is aangewezen gezien het beperkt aantal plaatsen. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar groenewaterman@groenewaterman.be.

We hopen jullie op 7 maart te mogen verwelkomen bij De Groene Waterman, Wolstraat 7, Antwerpen, 03/232.93.94

Het Femina Libera-team.
Elli, Edith, Nikki, Katrien en Hanne

Oudere berichten

Meer berichten