SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

04/05/2017 - De Groene Waterman : Koerdische boekenavond

Het zijn woelige tijden in het Midden-Oosten. De situatie in de regio verandert iedere dag, met de dramatische gebeurtenissen in Syrië en Turkije op kop. Om inzicht te krijgen in al die woelige ontwikkelingen, zijn interessante analyses en bijdragen nodig. Om die reden brengt het Koerdisch Instituut op donderdagavond 4 mei 2017 enkele auteurs samen die recent boeken uitbrachten over de regio. Gedurende deze avond stellen de auteurs kort hun boeken voor, waarna je rechtstreeks met iedere auteur in gesprek kan gaan over de specifieke thema’s en regio’s die in hun boeken aan bod komen.

Tijdens het eerste uur geeft Derwich M. Ferho, voorzitter van het Koerdisch Instituut, een algemene inleiding over de situatie in de Koerdische regio’s. Hierna stellen de auteurs kort hun respectievelijke boeken voor.

Tijdens het tweede uur wordt het publiek onderverdeeld in drie verschillende groepen. Iedere groep krijgt telkens twintig minuten met de auteur(s) van één van de publicaties om rechtstreeks in gesprek te gaan en vragen te stellen – de auteurs schuiven na twintig minuten telkens door naar volgende groep. Achteraf kan er nagepraat worden bij een drankje.

Toegang is gratis.

Je kan de boeken kopen tijdens het evenement of alvast bestellen via koerdisch.instituut@skynet.be (boeken Dirk Rochtus en Hugo Van Rompaey) of secretariaat@critica.be (boek Bart Peeters-Akkermans (red.)).

De Koerdische Boekenavond vindt plaats op donderdag 4 mei 2017, van 20 u. tot 22 u. in boekhandel De Groene Waterman in Antwerpen (Wolstraat 7, 2000 Antwerpen).

Oudere berichten

Meer berichten