SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

14/01/2017 - De Groene Waterman : Feestelijke voorstelling Manette Salomon

Edmond & Jules de Goncourt: vertaalster Anneke Pijnappel over hun onlangs bij uitgeverij Voetnoot in het Nederlands verschenen romanManette Salomon.

Manette Salomon is een rijke, veelzijdige roman over het woelige leven van vier jonge schilders in het Parijs van rond 1850: Coriolis, een verfijnde aristocraat, die zijn talent ten onder ziet gaan door toedoen van de vrouw die hij bemint: zijn model, muze en minnares, de aantrekkelijke Manette Salomon; Anatole, een talentvolle maar lichtzinnige flierefluiter; Garnotelle, een ambitieuze doch oppervlakkige netwerker avant la lettre en Chassagnol, een kritische ‘rebel’. In 155 korte hoofdstukken, waarin sprankelende dialogen, kleurrijke gebeurtenissen, dagboekachtige aantekeningen en impressionistische natuurbeschrijvingen elkaar afwisselen, schetsen de gebroeders De Goncourt een overrompelend tijdsbeeld, mede gebaseerd op eigen ervaringen en belevenissen - zoals opgetekend in hun befaamde Dagboeken. Eric Min schreef een verrassend nawoord.

Op zaterdag 14 januari om 16 uur gaat Laurent De Maertelaer [Staalkaart] in gesprek met vertaalster Anneke Pijnappel over deze zojuist verschenen roman. Aansluitend heffen wij het glas.

Toegang is gratis - graag een seintje naar groenewaterman@groenewaterman.be
i.s.m Uitgeverij Voetnoot 

Oudere berichten

Meer berichten