SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

14/05/2018 - De Groene Waterman : Fatena Al Ghorra en Kamilya Jubran: Arabische poëzie en muziek

De Palestijnse dichteres Fatena Al Ghorra vond in VONK & Zonen een partner om haar droom te realiseren een literaire ontmoetingsplek te creëren waar poëzie centraal staat. De vorm waarin ze dat doet, is het ‘Poëziesalon’, een belangrijke traditie in de Arabische cultuur. Dit soort salons werd vanouds georganiseerd door dichters die collega-dichters voor een avond vol voordrachten uitnodigden in hun huis. Tijdens het poëziesalon treedt Fatena zowel op als dichteres als gastvrouw:  ze nodigt inspirerende artiesten uit en combineert jong talent met gevestigde namen. Het beste van beide werelden samengebracht in een sfeervol kader. Zelfs Al Jazeera werd er lyrisch van (zie filmpje beneden).

Op maandag 14 mei hebben wij Fatena bij ons te gast . En ze komt niet alleen. Fatena brengt de Palestijnse wereldster Kamilya Jubran mee. Samen zorgen zij voor een heerlijke avond vol poëzie en muziek.

Van harte welkom.

FATENA AL GHORRA (Palestina/België) is journaliste, beloftevolle dichteres en de drijvende kracht achter Fatena’s poëziesalon. Ze publiceerde vier dichtbundels sinds 2000 en in 2012 won ze de El Hizjraprijs voor poëzie. De eerste bundel in Nederlandse vertaling kwam er in 2014, Gods bedrog. Momenteel werkt ze aan de opvolger.

KAMILYA JUBRAN (Palestina) groeide op in een muzikaal Palestijns gezin. De klassieke Arabische muziek werd haar met de paplepel ingegoten. Met haar muziekgroep Sabreen representeerde ze een stem van verzet, een symbiose tussen muziek en politiek die zorgde voor een frisse wind in de moderne Arabische muziek. Vandaag is ze een gerenommeerde muzikante die de wereld afreist en speciaal voor Fatena’s Poëziesalon aanmeert in Gent. Niet te missen!

inschrijven via  groenewaterman@groenewaterman.be wordt gewaardeerd.

Deze avond wordt mogelijk gemaakt dankzij de steun van Vonk & Zonen en Fatena Al Ghorra.

Afspraak : maandag 14 mei om 20u. bij De Groene Waterman, Wolstraat 7, Antwerpen, 03/232.93.94

toegang 8 euro

Oudere berichten

Meer berichten