SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

12/01/2018 - De Groene Waterman : Er is geen zijlijn meer, debatavond klimaatstrijd

Een nieuw jaar is hét moment van goede voornemens. Onze eerste boekvoorstelling gaat dan ook - niet geheel toevallig - over de klimaatstrijd.

De klimaatcrisis heeft er een probleem bij: klimaatmoeheid. Nu natuurrampen ‘records’ breken en je de opwarming niet langer kan ontkennen, biedt fatalisme schijnbaar een uitweg. De ontmoediging stijgt omdat er geen oplossing lijkt te zijn. In zijn nieuwe boek ‘Als de laatste boom geveld is, eten we ons geld wel op’ zet ook auteur Ludo De Witte het dilemma op scherp: als we het klimaat leefbaar willen houden, dan is systeemverandering onvermijdelijk. Echte verandering komt er pas als we onze economische huishouding kunnen omgooien. Anders gezegd, we hebben een economische democratie nodig: productie en dienstverlening zouden terug meer publiek bezit moeten zijn. Collectief beheerd in functie van de mensen, niet de winst.

Eind oktober organiseerde ACOD cultuur een druk bijgewoonde debatavond over ecosocialisme in Nest in Gent. Voor ons de aanleiding om ook in De Groene Waterman het debat op gang te trekken. 
Op vrijdag 12 januari om 19u30 gaat Robrecht Vanderbeeken (Acod cultuur) in gesprek met Ludo De Witte (auteur), Natalie Eggermont(auteur, machinist Climate Express) en Dries Goedertier ( adviseur van de studiedienst van ACOD). 

Wil je meediscussiëren over radicale oplossingen en ecosocialisme als alternatief? Kom dan zeker af.

Een organisatie van De Groene Waterman i.s.m. EPO Uitgeverij en ACODCultuur.

gratis

Afspraak : Vrijdag 12 januari om 19.30 bij De Groene Waterman, Wolstraat 7, Antwerpen, 03/232.93.94

Oudere berichten

Meer berichten