SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

27/10/2016 - De Brugse Boekhandel : Boekvoorstelling - Houb houb, Yellah !

Sinds het begin van de burgeroorlog in Syrië zijn miljoenen mensen op de vlucht voor het bloedige en nietsontziende conflict. Een einde aan het extreme geweld is nog lang niet in zicht.

Terwijl het conflict in Syrië – dat nu al vijf jaar duurt en wordt omschreven als de ergste humanitaire crisis van onze tijd – onverminderd aanhoudt, zoeken miljoenen mensen hun toevlucht in kampen buiten Syrië. De meesten leven in de Bekaavallei in Libanon, een land waar een vijfde van de inwoners nu uit Syrische vluchtelingen bestaat.

Houb houb, yellah! biedt een zeldzame blik achter de schermen van de vluchtelingenkampen. Samen met een jonge fotograaf en in het kielzog van een ngo trok journaliste Ria Anyca  van kamp naar kamp. Ze zag er kinderen die verkeerden in acute, medische nood en volwassenen die hun leven met de moed der wanhoop probeerden verder te zetten. Ze luisterde er naar de pakkende verhalen van de mensen zelf, die haar uit eerste hand vertelden over wat ze hadden moeten doorstaan. Het zijn verhalen van angst en ontreddering, maar vooral ook van hoop op een betere toekomst...

?De Brugse Boekhandel en Witsand Uitgevers nodigen u van harte uit op een boeiende avond naar aanleiding van het verschijnen van het boek:
HOUB HOUB, YELLAH!
Op zoek naar de Syrische vluchtelingenkampen in Libanon

op donderdag 27 oktober 2016 om 19 uur 30
in de Brugse boekhandelDijver 2, 8000 Brugge

???PROGRAMMA
Verwelkoming door uitgever
DIRK DEMUYNCK
Auteur RIA ANYCA vertelt over haar reis naar de vluchtelingenkampen 

Na de voorstelling signeert Ria desgewenst
uw persoonlijke exemplaar van het boek

De toegang is gratis maar wel graag uw komst melden voor maandag 24 oktober via anycari@telenet.be
 

Oudere berichten

Meer berichten