SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

26/03/2018 - Boekhandel Walry : TOON TELLEGEN

Toon Tellegen (1941) is dichter, kinderboekenschrijver en auteur van proza en toneel voor volwassenen. Zijn eerste bundel dierenverhalen,  Er ging geen dag voorbij, werd gepubliceerd in 1984. Inmiddels zijn er ongelofelijk veel verhalen verschenen met de welbekende personages: de krekel, de mier, de olifant, de eekhoorn. Tellegens verhalen spreken jong én oud aan. Ze combineren eenvoud met diepgang. Ze zijn absurd, grappig, melancholisch en prikkelend filosofisch. 

Voor volwassenen schrijft Tellegen niet alleen poëzie (ondertussen verschenen meer dan twintig bundels), maar ook proza. In maart verschijnt zijn nieuwe roman De seringenboom. Herinneringen aan mijn broer (2018). Tellegen roept daarin de wereld van zijn jeugd op, in mooie, ontroerende en grappige anekdotes.

In het kader van de Boekenweek komt Toon Tellegen naar Gent.

De gevierde auteur leest een selectie uit zijn omvangrijke oeuvre voor. Hij brengt ook twee uitmuntende muzikanten mee: Corrie Van Binsbergen (gitaar) en Albert Van Veenendaal (piano).

Een avond vol schoonheid en troost. Een literair (muziek)programma waar geen leeftijd op staat. Na afloop signeert Toon Tellegen bij onze ruime boekenstand.

We hopen u te mogen verwelkomen
op maandag 26 maart 2018 om 20u in de
MINARDSCHOUWBURG
Walpoortstraat 15, 9000 Gent 

Een toegangskaartje kost € 10 in voorverkoop en is uitsluitend verkrijgbaar in Boekhandel Walry. Op de avond zelf in de Minard wordt het € 12. U kunt een kaartje reserveren per mail of telefoon: boekhandel@walry.be of 09 222 91 67.

Toegangskaarten worden niet opgestuurd of thuisbezorgd.

Oudere berichten

Meer berichten