SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

16/03/2018 - Boekhandel Walry : PETER DE BACKER ACHTER EEN GENTSE GEVEL

Peter De Backer (1971) komt uit de boekenbranche. Hij publiceerde eerder een paar korte verhalen in literaire tijdschriften. Op dit moment geeft hij cursussen over zingeving en werkt als docent NT2. Hij is een kind van de Heuvelpoort. Nu verschijnt zijn eerste roman: "Achter een Gentse gevel".

In zijn prachtig debuut getuigt Peter De Backer van zijn grote liefde voor zijn grootouders. Mémé baatte een winkel uit in dameskledij, Couture Francy. De winkel was voor de kleine Peter een feest van ongekende ontdekkingen. De auteur haalt herinneringen op en schetst in een aantal, soms grappige, soms melancholische anekdotes, het leven en denken van een Gents middenstandsgezin. Hij neemt de lezer mee op reis door het huis van Mémé en Bompie en vertelt gevoelvol hoeveel er te beleven valt op een paar vierkante meter.

Het decor van dit kleinood is de wijk van de Heuvelpoort. Tussen de herinneringen door vraagt Peter De Backer zich af wat stadscultuur echt is en wat het betekent om een heel leven in dezelfde buurt te wonen.

De nieuwe uitgave wordt voorgesteld door Sam De Graeve. In het verleden was hij aan de slag bij mediabedrijven waaronder VRT, Humo en Woestijnvis. Op dit ogenblik is hij crossmediaal uitgever bij Borgerhoff & Lamberigts.

We hopen u te mogen verwelkomen op
vrijdag 16 maart 2018 om 20uur
in VOS Coffee & Tea
Zwijnaardsesteenweg 6
9000 Gent 

De toegang is gratis.

Vanwege de te verwachten belangstelling en de beperkte ruimte verzoeken wij u ons van uw komst op de hoogte te brengen: stuur een mailtje naar paul.luyten@walry.be of bel Boekhandel Walry 09 222 91 67. 

I.s.m. Boekhandel Walry

Oudere berichten

Meer berichten