SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

06/04/2017 - Boekhandel Walry : JOHAN BRAECKMAN ER WAS EENS - OVER DE MENS ALS VERTELLENDE AAP

Johan Braeckman studeerde wijsbegeerte en menselijke ecologie aan de universiteiten van Gent, Brussel en Californië. Hij publiceerde boeken en hoorcolleges over Darwin, kritisch denken, bio-ethiek en de geschiedenis van de biologie en van de wijsbegeerte. Momenteel is hij hoogleraar wijsbegeerte aan de Universiteit Gent.

Speciaal voor De Maand van de Filosofie 2017 en in opdracht van de Confituurboekhandels schreef hij het eerste Confituuressay. De Confituurboekhandels willen jaarlijks, naast een literair boekhandelsgeschenk in december, ook een filosofisch essay uitgeven in april. Het eerste essay verschijnt eerstdaags.

Verhalen, betoogt Johan Braeckman, zijn onlosmakelijk verbonden met de mens. Over de hele wereld vertellen mensen elkaar verhalen. Het is een van onze meest karakteristieke eigenschappen. We kunnen ons de mensheid niet voorstellen zonder haar verhalend vermogen. De mens heeft een onweerstaanbare drang om verhalen te aanhoren, te bedenken, te consumeren en te verspreiden. Wat mag daarvan de reden zijn? Waar gaan die verhalen over? Zoeken we troost en ontspanning in verhalen, of is er meer aan de hand? 

Over de nieuwe uitgave praat de auteur met Ronald Soetaert, Professor emeritus, was tot vorig jaar verbonden aan de vakgroep Onderwijskunde en de onderzoeksgroep Cultuur & Educatie aan de Universiteit Gent.

We hopen u te mogen verwelkomen op
donderdag 6 april 2017 om 20uur in
VOS Coffee & Tea
Zwijnaardsesteenweg 6
9000 Gent

De toegang is gratis.

Vanwege de te verwachten belangstelling en de beperkte ruimte verzoeken wij u ons van uw komst op de hoogte te brengen: stuur een mailtje naar paul.luyten@walry.be of bel Boekhandel Walry 09 222 91 67.

Er was eens. Over de mens als vertellende aap is een uitgave van Confituur en uitsluitend verkrijgbaar in de Confituurboekhandels (www.confituurboekhandels.be), het boekje telt 48 pagina’s, softcover en kost slechts 4,95 euro.

Oudere berichten

Meer berichten