SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

14/02/2017 - Boekhandel Walry : @ Handelsbeurs Concertzaal

JAN BROKKEN

Jan Brokken (1949) heeft een gouden pen. Hij verenigt heel vernuftig fictie en non-fictie, combineert ingenieus literatuur met documentaire, reisverhaal en persoonlijke geschriften.

In 1984 debuteerde hij met de roman De provincie. Hij schreef een dertigtal boeken, onder andere De regenvogelDe blinde passagierDe droevige kampioenMijn kleine waanzin en In het huis van de dichter. Met De vergelding brak hij definitief door. In De Kozakkentuinbeschrijft de auteur de bijzondere vriendschap tussen de jonge officier van justitie Alexander von Wrangel en de veroordeelde en verbannen schrijver Fjodor Michaïlovitsj Dostojevski. Met De gloed van Sint-Petersburg brengt hij een prachtige hommage aan een van de fascinerendste steden ter wereld.

In Baltische zielen vertelt Jan Brokken aan de hand van uiteenlopende levensverhalen de woelige historie van Letland, Estland en Litouwen. Het boek schetst een onthutsend beeld van de twintigste eeuw, met al zijn illusies, desillusies, doctrinaire twisten en waanzinnige moordlust. Baltische zielen is doordrongen van muziek en daarom besloot Brokken om er een muziekprogramma rond te bouwen.

BALTISCHE MUZIEK EN VERHALEN

De Duitse violiste Ursula Schoch en de Nederlandse pianist Marcel Worms verzorgen de muzikale uitvoering. Ze spelen o.m. Fratres en Für Alina van de Est Arvo Pärt, maar ook zelden uitgevoerde stukken van Heino Eller (de leraar van Pärt), de Estse Ester Mägi, de Let Peteris Vaks, George Gerschwin (geboren als Jacob Gershowitz) en Jurgis Gaizauskas. Tussendoor leest Jan Brokken episodes uit zijn boek Baltische zielen.

We hopen u te mogen verwelkomen op
dinsdag 14 februari 2017
Het concert vangt aan om 20u15
HANDELSBEURS CONCERTZAAL
Kouter 29, 9000 Gent 

Toegangsprijs : € 10 

Info & tickets : online via www.handelsbeurs.be en www.ticketsgent.be (09 265 91 65) 

De boeken van Jan Brokken worden tijdens de pauze aangeboden door Boekhandel Walry.

Oudere berichten

Meer berichten