SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

18/03/2017 - Boekhandel Limerick : Lovelingwandeling – Gent tijdens WOI: gidswandeling met Leentje Van Hoorde

Boulevard Boubou, Microbenboulevard, de Kaserne Kaiser Wilhelm … ze zeggen u hoogstwaarschijnlijk niets. En wist u dat Gent in 1914 overspoeld werd door vluchtelingen en dat de foyer van NTGent ooit een gaarkeuken huisvestte? De Eerste Wereldoorlog deed de ‘etappestad’ op haar grondvesten daveren. Het bezette Gent had het als logistieke draaischijf van het Duitse leger erg zwaar tijdens de oorlogsjaren.

Schrijfster Virginie Loveling noteerde haar indrukken van de bezette stad vier jaar lang nauwgezet in een uiterst geheim oorlogsdagboek. En stond hier doodsangsten voor uit. Het bijhouden van een dagboek was immers streng verboden. Ze werd steeds creatiever in het vinden van schuilplaatsen voor haar verboden teksten.

Wandel op zaterdag 18 maart met haar mee en ontdek de geschiedenis van Gent tijdens de Eerste Wereldoorlog. De Gentse historica Leentje Van Hoorde neemt je mee in de voetsporen van Virginie Loveling, van de kersverse Lovelingtoren in de buurt van haar toenmalige woning naar het stadscentrum en terug. De Lovelingwandeling voert u terug naar het Gent van vluchtelingen, noodhospitalen, hongerende arbeiders, handige smokkelaars, opgesloten prostituees, profiterende officieren en bange soldaten met heimwee. 

Inschrijven? gert@limerick.be of formulier hieronder

Waar? De wandeling vertrekt aan Boekhandel Limerick, Koningin Elisabethlaan 142, 9000 Gent. 

Wanneer? Zaterdag 18 maart 2017, 14 u. De wandeling duurt ongeveer 2,5 uur.

Prijs? € 5

Oudere berichten

Meer berichten