SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

12/12/2016 - Boekhandel Limerick : Boekvoorstelling - Iets in ons boog diep van Jan Lauwereyns

Yuji Kohara, een moleculair bioloog, stapt per vergissing een halte te vroeg uit de metro. Zijn verstrooidheid zet hem op het spoor van een oude vlam. Er volgen een lange nacht, een rusteloze week en de vreemde rest van het jaar. Vroeg of laat moet de verwarde wetenschapper zijn zintuigen reinigen en een beslissing nemen, voor zichzelf en voor zijn dochter, om via de toekomst het verleden te kunnen loslaten.

Met Iets in ons boog diep schrijft Jan Lauwereyns een komedie in c klein. Geen kolder, maar een heroïsch gevecht met de kleine nachtmerries van het gewone leven. Alles mag aan bod komen in deze roman, die is opgebouwd als een reeks lyrisch-essayistische canto's over (onder andere) de liefde, het vaderschap, het glioblastoom, La Commedia, het seksleven van rondwormen, vivisectie op Amerikaanse krijgsgevangenen, de behoefte aan een onverbrekelijke band, en de leegte, die aan het begin van elke beweging zit.

Jan Lauwereyns (1969) is schrijver, dichter en neurowetenschapper. Zijn dichtbundel Hemelsblauw werd in 2012 bekroond met de vsb Poëzieprijs. In 2003 verscheen zijn roman Monkey business. Hij woont en werkt in Fukuoka, Japan.

Zijn roman ' Iets in ons boog diep ' werd lovend onthaald en kreeg uitsluitend 5*-recensies. Vermits hij in Japan woont is het uitzonderlijk een presentatie van deze auteur te kunnen bijwonen. Schrijf u dus snel in via gert@limerick.beaub!

12/12 is tevens Dag van de onafhankelijke boekhandel en toegang is GRATIS. Bovendien ontvangt u vanaf vandaag ook GRATIS het Confituur-boekhandelsgeschenk ' Het Antwoord ' van Peter Terrin.

Afspraak : Maandagavond 12 december om 20u. bij Boekhandel Limerick, Koningin Elisabethlaan 142, Gent

Oudere berichten

Meer berichten