SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

18/03/2018 - Boekhandel De Reyghere : Marcel Möring en Alicja Gescinska over literatuur en filosofie

Literatuur en filosofie - een zoektocht en een thuis
---------------------------------------------------------------------
Gelieve in te schrijven via klantendienst@dereyghere.be met vermelding van naam en aantal personen.
---------------------------------------------------------------------
Literatuur en filosofie gaan vaak hand in hand. De roman betekent voor sommige auteurs een verkenning van het veld aan de hand van persoonlijke verhalen. Marcel Möring is zo iemand die betekenis zoekt via het schrijven. Zijn boeken werden bekroond, gelauwerd en uitvoerig in essays besproken. Zijn recentste roman "Eden" was voor ons een schot in de roos en stond bovenaan onze lijst van favoriete boeken van 2017. Als kers op de taart stond Möring centraal in het tweede seizoen van Wanderlust op Canvas, het filosofisch zoekende programma op Canvas, gepresenteerd door Alicja Gescinska.

Alicja Gescinska is zelf filosofe en auteur. Haar eerste uitgave in de filosofie werd warm onthaald, maar het is met haar roman "Een soort van liefde" dat alle deuren opengingen. Eind 2016 was ze nog bij ons te gast om deze roman en haar filosofisch essay "Allmensch" voor te stellen. In het programma Wanderlust op Canvas liet ze hedendaagse denkers aan het woord over de existentiële onderwerpen die hen bezighielden.

Zowel Marcel Möring als Alicja Gescinska werden recent nog genomineerd voor de Confituur boekhandelsprijs, de prijs voor het beste Nederlandstalige boek dat onterecht te onderbelicht is gebleven in boekenland.

In ons salon gaan we met Marcel Möring en Alicja Gescinska in gesprek over de betekenis van het schrijven, over een thuis zoeken en de weg vinden, over het belang van literatuur in een postmoderne tijd.

Voor we beginnen kunt u opwarmen met een koffie en een koek.
---------------------------------------------------------------------
Inkom €10,-

Afspraak : Zondag 18 maart om 11u. bij De Reyghere salon - Markt 12, Brugge

Oudere berichten

Meer berichten