SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

15/11/2018 - Boekhandel De Reyghere : Dichters van Vrijdag stellen jong dichterstalent voor

Er zijn weinig uitgeverijen die nog een echte lans voor poëzie durven breken. In Vlaanderen kan je ze alvast op één hand tellen. Uitgever bij uitstek die jong en opkomend talent onder haar vleugels neemt is Vrijdag. De afgelopen jaren verzamelden ze een uitgebreide groep jonge, kwalitatieve en actieve dichters en moedigde ze aan samen op pad te gaan. Het fluïde dichterscollectief Dichters van Vrijdag werd geboren.

Na de opmerkelijke tournee van deze dichters, treedt de intussen fors uitgebreide groep opnieuw voor het voetlicht. We stellen je in ons salon dan ook graag voor aan Moya De Feyter, Kim Pauwels, Frederik Lucien De Laere en Shari van Goethem. Maak u op voor een intieme avondopstelling met verrassende wendingen.
---
Moya De Feyter liet dit jaar hoge ogen opgooien met haar poëziedebuut. Ze reeg de recensies aaneen en ook in Watou kreeg een gedicht van haar een volledige muur voor zich. Dat bracht haar zelfs helemaal tot in Nederland op de fameuze "Nacht van de Poëzie".
---
Kim Pauwels debuteerde in 2017 met "Tweelingenstrijd", een bundel die uitblinkt in de veelzijdigheid. Pauwels houdt ons twee spiegels voor, die van onze binnenwereld, en die van ons perspectief op de buitenwereld. Vlot en vinnig vinden haar woorden hun weg.
---
Shari Van Goethem blinkt uit in veelzijdigheid, maar legt zich vooral toe op haar poëzie. Een paar jaar geleden al sprong ze mee in het avontuur van de Poëziebus, waarna prompt ook een bundel volgde. Nu pronkt ze tussen de genomineerden voor de Melopee Poëzieprijs.
---
Frederik Lucien De Laere zorgt mee voor de drijvende kracht achter Het Venijnig Gebroed, maar is binnenkort aan zijn vijfde solobundel toe. Na zijn ambitieuze performance in "In uiterste staat" groeit zijn poëzie in theatraliteit en dwingendheid en durft hij zich met grote voorgangers meten.

-------------------
Inschrijven via klantendienst@dereyghere.be
Inkom €8,-

Afspraak : Donderdag 15 november om 20u. bij De Reyghere salon, Markt 12, Brugge, 050 33 34 03

Oudere berichten

Meer berichten