SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

02/12/2017 - Boekhandel Boekarest : Boekvoorstelling Martin Michael Driessen

Het alom geprezen boek ‘Rivieren’ van Martin Michael Driessen heeft in Leuven de hoogste verkoopcijfers opgetekend. 
Om de Leuvense lezers te bedanken voor zoveel leeslust, nodigt 30CC de auteur opnieuw uit. Driessen geeft in het Wagehuys zelf de introductie van ‘De Pelikaan’.

Voormalig opera- en theaterregisseur Martin Michael Driessen verruilde tien jaar geleden Duitsland voor het Zuid-Hollandse rivierendlandschap om een (volgens critici en prijsuitreikers) ‘groot schrijver’ te worden. Vorig jaar won hij nog de ECI-Literatuurprijs voor Rivieren. Deze bundel bevat drie verhalen, waarin water de scheidslijn is in de levens van de personages. Driessen is 63 jaar oud en woont ook zelf dicht bij het ‘water’, namelijk op een woonboot in Zuid-Holland.

Nu is er dus een nieuwe vertelling, De Pelikaan. Het is opnieuw een boek geworden over twee mannen en hun complexe verhouding. De een weet niet dat de ander hem afperst, en andersom. Hun verhaal speelt zich af tegen het decor van een stadje aan de Adriatische Zee in wat eerst nog Joegoslavië is en Kroatië zal worden zodra de Balkanoorlog is uitgewoed.

Martin Michael Driessen wordt alom geloofd voor zijn zorgvuldige schrijfstijl en beeldende vertelkracht. Hij beschouwt het kunstenaarschap als een alchemistisch proces. Daarin hoopt hij een persoonlijke ervaring naar universele geldigheid te tillen. Hij wil lood in goud veranderen.

De voorstelling van De Pelikaan zal in goede banen geleid worden door freelance journaliste Katrien Steyaert, gekend van haar interviews en reportages voor onder meer De Standaard der Letteren en Weekend Knack.

Afspraak : Zaterdag 2 december om 20u. in het Wagehuys Leuven, Brusselsestraat 63,  Leuven

alle info : klik hier

 

Oudere berichten

Meer berichten