SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

26/02/2019 - Barboek : Boekvoorstelling & gespreksavond: De kunst van samenleven

Hans Alma onderzoekt hoe humanisme als levensbeschouwing relevant kan zijn voor de 21e eeuw: zowel voor een persoonlijk zoeken naar zin als voor samenlevingsvragen in de publieke ruimte. Wat kan humanisme betekenen in antwoord op de vragen die migratie en klimaatverandering voor onze samenleving oproepen? Hoe wordt levensbeschouwing een constructieve kracht in ons persoonlijke en publieke leven? Staat in humanisme noodzakelijk de mens centraal of is ook een meer gelijkwaardige relatie tot andere levensvormen mogelijk? Welke rol spelen verbeeldingskracht en kunst in de ontwikkeling van een hedendaags humanisme?

Hans gaat in gesprek met Christa Anbeek (hoogleraar remonstrantse theologie Vrije Universiteit Amsterdam) en Edel Maex (psychiater, zenleraar en mindfulness-specialist). Zij spreken met Hans Alma over het belang van aandacht, verbeelding, kwetsbaarheid en spiritualiteit in het persoonlijke leven van mensen, maar ook voor een humane samenleving. Het gesprek wordt geleid door Marc Van den Bossche (hoogleraar cultuurfilosofie Vrije Universiteit Brussel).

Hans Alma is gasthoogleraar hedendaags humanisme aan de faculteit Letteren en Wijsbegeerte van de Vrije Universiteit Brussel. Zij was de eerste vrouwelijke rector magnificus aan een Nederlandse universiteit; een functie die zij van 2007 tot 2012 bekleed heeft aan de Universiteit voor Humanistiek te Utrecht. Zij heeft een eigen praktijk op het gebied van coaching en training: een werkplaats voor zinvol leven en werken (www.hansalma.eu).

Erbij zijn? Laat het even weten via info@aspeditions.be

Afspraak : Dinsdag 26 februari om 20u. bij Barbóék, Schrijnmakersstraat 17, Leuven, 016 58 03 68

Oudere berichten

Meer berichten